Persberichten

"GA MEE OP EEN MUZIKALE REIS"
Els Knoope.

Laatse concert Noten op de Noen van dit seizoen

Zondag 6 mei sluiten we het concert programma af van de Noten op de Noen 2017/2018. We gaan nu ons 49e jaar in. De opmaak voor ons 50e lustrumjaar. Dit laatste concert is een heel bijzonder concert. ‘Lest best’ zeggen we weleens, nou dat gaat zeker op voor dit concert. Dan treden voor u op in de oude kerk van Helvoirt een uniek duo, namelijk Oscar Verhaar (zang )en Michiel Niessen (luit). Het concert begint om 12.15 en is gratis toegankelijk.

Oscar: De samenwerking tussen Michiel en mij is al meer dan 10 jaar geleden ontstaan. Wij speelden toen een recital in de Tweede Kamer. In de jaren erna werd ik gevolgd voor een televisiedocumentaire (De Stem van de Meester), waarin Michiel ook te zien is. Deze documentaire is nog steeds te vinden op internet. In 2013 hebben we samen de cd Morte Dolce opgenomen, die nemen we op 6 mei natuurlijk mee, en sindsdien zijn we alleen maar meer samen gaan spelen. Ik kom uit een muzikale familie, dat wil zeggen: er wordt veel naar muziek geluisterd, maar niet veel muziek gemaakt. Zelf luister ik het liefst naar vocale muziek, niet alleen klassiek, ik luister bijvoorbeeld ook graag naar Chet Baker, Ray Charles en Sting. Ik ben op mijn 7e begonnen met zingen bij het Rotterdams Jongenskoor, dat is volgend jaar 25 jaar geleden, maar er zat toen nog geen droom achter, in ieder geval niet bewust. Pas rond mijn 16e werden de plannen om naar het conservatorium te gaan serieuzer en nu ben ik heel blij dat ik dat heb gedaan.’


Michiel en Oscar

Michiel Niessen, geboren in ‘s-Gravenhage in 1963, volgde gitaarlessen vanaf zijn achtste, en luitlessen vanaf zijn veertiende. Na voltooing van het gymnasium zette hij zijn luitstudie voort aan het Koninklijk Conservatorium te ‘s-Gravenhage, bij luitist Toyohiko Satoh. Hij behaalde zijn diploma DM (docerend musicus) in 1986 en twee jaar later zijn diploma UM (uitvoerend musicus).