Home
Het gebeurt bijna nooit, maar nu moeten wij u helaas laten weten dat het trio Tridvaras verhinderd is om het concert van a.s. zondag voor ons te verzorgen. Gelukkig is het gelukt om een ander mooi programma aan u aan te bieden, dat verzorgd wordt door de jonge gitaarvirtuoos Ekaterina Uvarova.
De informatie die Els Knoope over dit concert heeft geschreven vindt u onder dit bericht.

Aanvangstijd en locatie zijn als altijd 12.15 uur in de Oude Kerk in Helvoirt.
Mocht u nog plaatsen voor dit concert willen reserveren dan kan dat via notenopdenoen@ziggo.nl. En natuurlijk kunt u zolang er plaats is op de dag zelf ook nog binnenlopen.
Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag op 22 mei a.s.!

Namens het bestuur van Noten op de Noen
Mariette van Dam
Voorzitter


Wijziging programma van 22 mei

door Els Knoope

Je maakt plannen, je maakt een programma en opeens verandert er van alles.
Iedereen zal dat wel eens meegemaakt hebben en nu gebeurt dat met het Noten op de Noen concert. Zondag 22 mei stond voor het laatste Noten op de Noen concert van het seizoen 2021/2022 Tridvaras op het programma. Helaas door onvoorziene omstandigheden kan dat niet doorgaan. Gelukkig hebben we een waardige vervanger gevonden namelijk: Ekaterina Uvarova.

Ik stel haar aan u voor:
Ekaterina Uvarova is in 1994 geboren in Krasnoyarsk, een grote industrie stad in Oost-Siberië. Maar liefst 3300 kilometer van Moskou vandaan. Op veertienjarige leeftijd is ze gestart met het spelen van gitaar en in 2020 is ze afgestudeerd van de Maimonides Academy. Ze heeft veel masterclasses bijgewoond met de meest belangrijke artiesten uit de klassieke gitaarwereld. Daarnaast heeft ze meer dan 20 prijzen gewonnen in internationale competities, waaronder: National Classical Guitar Competition in Crimea (Simferopol, 2020), International Competition-Festival of Guitarists and Composers "Time of the Guitar" (Moscow, 2019), International Competition "Guitar Virtuosos" (St. Petersburg, 2019) en meer. Op dit moment studeert ze de Master of Music aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Het is vervelend dat het geplande concert niet door kan gaan, maar we zijn verguld dat Ekaterina ons uit de nood wil helpen.Met veel plezier nodigen wij u uit voor opnieuw een bijzonder concert van Noten op de Noen op 24 april a.s. Dit concert hadden wij in het kader van ons 50-jarig jubileum vorig jaar al voor u georganiseerd, maar door de coronamaatregelen kon dit toen helaas niet doorgaan. Het is ons gelukt om dit concert uitgevoerd door de beroemde Engelse sopraan Dame Carolyn Emma Kirkby met de Boxtelse Cantorij nu op de 24e aan u te kunnen aanbieden. Els Knoope heeft de informatie over dit concert geschreven. Deze informatie is onder dit bericht opgenomen.

Let op: het concert begint om 16.00 uur. Locatie is de Oude Kerk in Helvoirt.

Plaatsen voor dit concert kunt u reserveren via notenopdenoen@ziggo.nl. En zolang er plaats is kunt u op de dag zelf ook nog binnenlopen.

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag op 24 april a.s.!

Namens het bestuur van Noten op de Noen
Mariette van Dam
VoorzitterBRITSE VEDETTE KOMT NAAR HELVOIRT door Els Knoope Omdat Noten op de Noen vorig jaar 50 jaar bestond werd er een heel jubileumprogramma in elkaar gezet.
We hadden besloten om te beginnen met een klapper. Helaas werden we dwars gezeten door alle coronaperikelen. Maar gelukkig, ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ zei mijn moeder al. Op zondag 24 april a.s. komt alsnog speciaal uit Engeland Emma Kirkby voor het Noten op de Noenconcert!

Dame Carolyn Emma Kirkby is een Britse sopraan en is, mede door haar vibrato-arme stem gespecialiseerd in oude muziek. Ze was student klassieke talen aan Somerville College van de Universiteit van Oxford en docent Engels voor ze begon aan haar carrière als solist. Haar Britse debuut was in 1974 in Londen; haar Amerikaans debuut in 1978. In 2007 werd zij benoemd tot Dame Commandeur in de Orde van het Britse Rijk ter gelegenheid van de Queen's Birthday Honours lijst.

Emma Kirkby treedt op met de Boxtelse Cantorij onder leiding van dirigent Wil Barten. Het uit 19 personen bestaande koor heeft vaker met Dame Kirkby opgetreden.