Home
Na de start van ons 51e seizoen met succesvolle concerten op 19 september en 17 oktober kunnen wij u met veel plezier laten weten dat het programma voor het seizoen 2021-2022 nagenoeg is ingevuld. Het is gelukt om een aantal concerten dat in ons jubileumjaar 2020-2021 gepland stond nu in de komende maanden aan u aan te bieden.

Het programma ziet er als volgt uit:

We hopen u tijdens een of meerdere concerten weer te mogen begroeten!

Namens het bestuur van Noten op de Noen

Mariette van Dam
Voorzitter Tantrum Saxophone Quartet

door Els Knoope

Noteer in uw agenda: zondag 17 oktober om 12.15 is er in de Oude Kerk van Helvoirt een bijzonder Noten op de Noenconcert. Hadden we vorige keer Jiddische muziek nu krijgt u saxofoon. Met jonge energie en een aanstekelijk enthousiasme combineert Tantrum Saxophone Quartet minimalistische muziek met gevarieerde klassiekere werken tot een boeiend en excellent geheel. De saxofonisten Artur Lopes (sopraansaxofoon), Dauphine Van der Velpen (altsaxofoon), Joo Faustino (tenorsaxofoon) en Renato Almeida (baritonsaxofoon) bundelen hun krachten om een boeiend cross-over programma te brengen met werken van Mendelssohn en Jean Rivier tot Philip Glass en meer. Een programma waar zowel het publiek als de saxofonisten evenveel van zullen genieten.

Met Portugese (Joo Faustino) en Belgische (Dauphine Van der Velpen) roots is Tantrum Saxophone Quartet in 2020 gevormd en gevestigd in Tilburg, waar ze hun gemeenschappelijke fascinatie voor toegankelijke, melodische en gevarieerde kamermuziek ontdekten. Het saxofoonkwartet is een dynamisch en uniek geheel door de verschillende stijlen en persoonlijkheden die elkaar ondersteunen en aanvullen, zowel tijdens als naast het musiceren. Als kwartet zijn de veelbelovende Tantrumsaxofonisten in korte tijd heel sterk uit de hoek gekomen en na amper een halfjaar aan repetities en samenspel konden ze de eerste prijs van de Willem Twee Toonzaal grijpen op 25 april 2021, in volle covid-19 tijden waar concerten geen evidentie zijn. Hierna stonden fantastische master recitals op het programma voor de leden van het masters saxofoonkwartet: Tantrum Saxophone Quartet. Dit was een mooie doorstart naar het nieuwe cross-over programma van minimalistische muziek met traditionele saxofoonkwartetmuziek.

Pas heeft de groep een lunchconcert gegeven in Eindhoven waar ze vele enthousiaste reacties voor mochten ontvangen en nu is Helvoirt aan de beurt. Het is compleet anders dan het vorige concert maar het enthousiasme van de artiesten blijft hetzelfde.