Home
Hierbij ontvangt u de informatie over het Noten op de Noen-concert dat wij op 21 november a.s. om 12.15 uur organiseren.
Deze informatie die door Els Knoope over dit concert is geschreven, vindt u onderaan dit bericht. Dit maal treedt Nikola Meeuwsen voor u op. Het belooft weer een bijzonder concert te worden!

Helaas zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat dit geen gevolgen heeft voor onze concerten.
Omdat de 1,5 meterregel nu niet geldt, hebben we de gehele kerk tot onze beschikking. Wel zullen wij bij binnenkomst uw coronabewijs (vaccinatiebewijs of negatieve test) controleren.
Wij verzoeken u vriendelijk om bij klachten (verkoudheid etc.) thuis te blijven.

Wij stellen u graag in de gelegenheid om uw plaats voor het komende concert te reserveren.
Wij houden dan een stoel voor u vrij tot 12.05 uur. Het blijft natuurlijk mogelijk om zonder reservering op de dag zelf binnen te lopen.

Voor een reservering kunt u een bericht sturen naar notenopdenoen@ziggo.nl mailto:notenopdenoen@ziggo.nl .

Mocht u verder informatie wensen, dan kunt u contact met ons opnemen via bovengenoemd e-mailadres.

Wij verwelkomen u graag weer op 21 november a.s.!

Hartelijke groet,

Namens het bestuur van Noten op de Noen

Mariette van Dam

Voorzitter


PIANOVIRTUOOS BIJ NOTEN OP DE NOEN.

Op zondag 21 november a.s. om 12.15 uur staat er een bijzonder talent op het programma, namelijk: Nikola Meeuwsen. Z ijn optreden is al twee keer gepland, maar door de lockdowns moesten deze helaas worden geschrapt. Nu kan zijn concert eindelijk doorgaan. Nikola heeft al twee keer eerder bij Noten op de Noen opgetreden en daar was zijn optreden een doorslaand succes.

Nikola Meeuwsen was eerder te zien in Podium Witteman en hij maakte daar grote indruk en ontroerde met zijn pianospel.
De Avro/Tros heeft een documentaire over hem heeft gemaakt en als je de naam Nikola Meeuwsen en Avro/Tros invoert bij Google krijg je deze te zien. Zo maak je kennis met de nu 19-jarige Nikola, je ziet hoe hij als kleine jongen op een skate board stapt en hoe hij op zijn BMX-fietsje fietst. Maar al gauw krijgt hij een liefde voor pianospelen. Zijn vaders schatkamer vol grammofoonplaten van oude pianisten lokte Nikola als kleuter naar de klassieke muziekwereld. Een jaar na zijn eerste pianoles won hij op zijn negende het Steinway Pianoconcours. Nikola: Als jongen van acht keek ik op YouTube naar pianisten. Geweldig, Horowitz die in Carnegie Hall opkwam en - hop! - de flapjes van zijn rokkostuum achter zijn kruk gooide en heel rechtop ging zitten spelen met een groot orkest. Op tafel trommelend zat ik hem na te doen.

Nikola profileert zich als n van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Zo kreeg hij de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. Hij woont in Scheveningen, maar hij reisde elke maand naar de Accademia Pianistica Incontri col Maestro in het Italiaanse Imola, voor lessen van Enrico Pace. Helaas beindigde corona het reizen. Door de coronamaatregelen ben ik meer gaan sporten en heb ik nieuw repertoire ingestudeerd.

In de NRC stond: De pianist Nikola Meeuwsen bewees in de vierde sonate van Skrjabin waarom hij de Concertgebouw Young Talent Award verdient. Moeiteloos riep hij de betovering en vervoering van de sterrennacht op die de componist inspireerde. Een talent om in de gaten te houden.

Dit talent geeft nu een concert in Helvoirt. Kom dat zien en horen.Na de start van ons 51e seizoen met succesvolle concerten op 19 september en 17 oktober kunnen wij u met veel plezier laten weten dat het programma voor het seizoen 2021-2022 nagenoeg is ingevuld. Het is gelukt om een aantal concerten dat in ons jubileumjaar 2020-2021 gepland stond nu in de komende maanden aan u aan te bieden.

Het programma ziet er als volgt uit:

We hopen u tijdens een of meerdere concerten weer te mogen begroeten!

Namens het bestuur van Noten op de Noen

Mariette van Dam
Voorzitter Tantrum Saxophone Quartet

door Els Knoope

Noteer in uw agenda: zondag 17 oktober om 12.15 is er in de Oude Kerk van Helvoirt een bijzonder Noten op de Noenconcert. Hadden we vorige keer Jiddische muziek nu krijgt u saxofoon. Met jonge energie en een aanstekelijk enthousiasme combineert Tantrum Saxophone Quartet minimalistische muziek met gevarieerde klassiekere werken tot een boeiend en excellent geheel. De saxofonisten Artur Lopes (sopraansaxofoon), Dauphine Van der Velpen (altsaxofoon), Joo Faustino (tenorsaxofoon) en Renato Almeida (baritonsaxofoon) bundelen hun krachten om een boeiend cross-over programma te brengen met werken van Mendelssohn en Jean Rivier tot Philip Glass en meer. Een programma waar zowel het publiek als de saxofonisten evenveel van zullen genieten.

Met Portugese (Joo Faustino) en Belgische (Dauphine Van der Velpen) roots is Tantrum Saxophone Quartet in 2020 gevormd en gevestigd in Tilburg, waar ze hun gemeenschappelijke fascinatie voor toegankelijke, melodische en gevarieerde kamermuziek ontdekten. Het saxofoonkwartet is een dynamisch en uniek geheel door de verschillende stijlen en persoonlijkheden die elkaar ondersteunen en aanvullen, zowel tijdens als naast het musiceren. Als kwartet zijn de veelbelovende Tantrumsaxofonisten in korte tijd heel sterk uit de hoek gekomen en na amper een halfjaar aan repetities en samenspel konden ze de eerste prijs van de Willem Twee Toonzaal grijpen op 25 april 2021, in volle covid-19 tijden waar concerten geen evidentie zijn. Hierna stonden fantastische master recitals op het programma voor de leden van het masters saxofoonkwartet: Tantrum Saxophone Quartet. Dit was een mooie doorstart naar het nieuwe cross-over programma van minimalistische muziek met traditionele saxofoonkwartetmuziek.

Pas heeft de groep een lunchconcert gegeven in Eindhoven waar ze vele enthousiaste reacties voor mochten ontvangen en nu is Helvoirt aan de beurt. Het is compleet anders dan het vorige concert maar het enthousiasme van de artiesten blijft hetzelfde.